Недвижимость КиеваАгентство недвижимости Леонов и ко

             продать купить квартиру купить снять квартиру элитные квартиры новости,статьи аренда недвижимости

Категории раздела

Главные новости недвижимости [187]
Недвижимость [225]

Гранд Лайф

Парковые озера

Цитадельная 7

Продам квартиру

Продам квартиру

Облако тегов

Форма входа

Главная » 2011 » Август » 1 » Протирiччя у законодавствi щодо земельного питання гальмують будiвництво?
18:42
Протирiччя у законодавствi щодо земельного питання гальмують будiвництво?
Для реформування будiвельної галузi й додаткового iмпульсу розвитку економiки потрiбно вирiшити цiлу низку питань щодо вiдведення землi, наголошують фахiвцi.

Представники Конфедерацiї будiвельникiв створили робочу групу, яка має протягом мiсяця розробити та подати на розгляд до Кабiнету Мiнiстрiв пропозицiї змiн до законодавства щодо скорочення термiнiв i спрощення процедур на набуття права на землю.

"Сьогоднi ми вносимо iдеї щодо впровадження змiн до законодавства i паралельно розпочинаємо дiалог iз фахiвцями Держкомзему, — заявив керiвник ради директорiв Конфедерацiї будiвельникiв України Лев Парцхаладзе пiд час засiдання круглого стола "Земля i будiвництво. Скорочення строкiв i спрощення процедур набуття права на землю”.

Будiвельнi компанiї, аби розпочати роботу на дiлянцi, витрачають у середньому 500 днiв на узгодження документiв. Якщо ж вдасться впровадити законопроект "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв щодо спрощення процедур i скорочення строкiв набуття права на землю”, то на вироблення документiв буде потрiбно 116 днiв. Ця норма дасть змогу суттєво полегшити роботу будiвельної галузi, що в свою чергу дасть додатковий iмпульс для розвитку економiки в цiлому.

"Чимало пунктiв iз перелiку дозвiльних документiв щодо набуття права на землю можна взагалi "викинути”, — наголосила заслужений архiтектор України, професор Лариса Скорик, — а у тих, якi потрiбнi, скоротити термiни розгляду. Як, наприклад, нинi, аби отримати дозвiл на розробку документацiї щодо землеустрою, компанiї потрiбно витратити 90 днiв — три мiсяцi! Цiлком достатньо для цього буде i десяти днiв”.

Iнвесторiв також стримує те, що нинi будинок може належати одному власнику, а земля, на якiй вiн стоїть, iншому. За словами депутата Автономної Республiки Крим Олександри Кужель, така ситуацiя породжує корупцiю i гальмує розвиток України. Фахiвцi вважають, що вкрай потрiбно впровадити єдиний реєстр власникiв земельних дiлянок i споруд, якi розмiщенi на них. А в перспективi впровадити норму, що право власностi на споруду невiддiльне вiд права власностi на землю, на якiй вона стоїть. До слова, такий закон дiє у бiльшостi країн Європи, а з пострадянських — у Грузiї.

Протирiччя у вiтчизняному законодавствi щодо земельного питання гальмують i впровадження проектiв, якi мають величезне значення. Найкращим прикладом цього може слугувати iсторiя iз Подiльсько-Воскресенським мостовим переходом i дачниками на Русанiвських садах. За словами вiце-президента Київської органiзацiї Нацiональної спiлки архiтекторiв Георгiя Духовичного, мiсто вже багато рокiв є заручником цiєї ситуацiї. Тож сьогоднi потрiбно внести такi змiни до законодавства, якi б не закладали пiдґрунтя для земельних конфлiктiв у майбутньому.

Категория: Главные новости недвижимости | Просмотров: 741 | Добавил: администратор | Рейтинг: 5.0/1

Block title

Эксклюзив

Срочная продажа

Поиск

Квартира в центре

Продажа!

Продам!

Продажа квартиры

Валюта


Календарь

«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архив записей